Pon-Pet: 8h - 16h, Sub-Ned: 8h - 12h
Malo kupatilo

Za mnoge kupatilo je najdosadniji prostor za opremanje. Čine ga podrazumevane stvari kao što su pločice, kada, wc šolja, lavabo. I čini se da nemate mnogo izbora pri odabiru sanitarnih delova. Još kada je na samo opremanje kupatila dodata i mala kvadratura, većina se oseća bespomoćno i ne ume da se snađe u datoj situaciji, kao što teško dolazi i do ispravnog rešenja.Nastaje konfuzija-kako odabrati i sve uklopiti, a da ostane dovoljno prostora za normalno funkcionisanje. Kog proizvođača izabrati, koji kvalitet, koju boju, da li su dimenzije odgovarajuće, gde odložiti sva sredstva za higijenu i stvari koje su potrebne u kupatilu. Najčešće se javljaju ova kao i mnoga druga pitanja. Ovde ćete naći odgovore na neka od njih i savete koji će vam biti od koristi kada se nađete u naizgled bezizlaznoj situaciji uređenja malog kupatila.

Tuš paravani
Pri odabiru svih kupatilskih elemenata morate voditi računa o dimenzijama i o najboljem iskorišćenju prostora. Svaki deo birajte zasebno. Ne mora da znači da su dimenzije najminimalnije na svim kupatilskim elementima i ako ih trgovci nude u kompletu. Možda ćete idealan lavabo pronaći u jednom kompletu, dok vam kada iz istog neće nikako odgovarati. Zbog toga je bitno da sve tražite odvojeno i da se ne zalećete pri kupovini. Kada se radi o mestu za kupanje, za malo kupatilo pored tuš kabine jednako dobro rešenje je i tuš paravan. Glavna prednost paravana jeste ta što će zauzeti vrlo malo prostora, a odlično će vršiti svoju funkciju i štititi kupatilo od kvašenja. Jako bitno kod postavljanja tuš paravana jeste i samo postavljanje pločica ,odnosno da se podne pločice postave pravilno, tako da pad vode bude u pravcu slivnika kako ne bi dolazilo do izlivanja vode po ostatku kupatila.

Kupatilski nameštaj
Bez obzira koliko je vaše kupatilo malo, moguće je pronaći bar nekoliko mesta koja se mogu upotrebiti za postavljanje kupatilskih ormarića, a da svojim prisustvom ne remete, već samo doprinose funkcionalnosti malog kupatila. Mesto ispod lavaboa se uvek može iskoristiti za kupatilski nameštaj koji će služiti za odlaganje sredstava za održavanje kupatila,a dobrineti urednijem izgledu. Prostor iznad lavaboa sa postavljenim ormarićem može služiti za odlaganje sredstava za ličnu higijenu. Takođe i prostor iznad wc-šolje u većini slučajeva ostane prazan, tako da i njega možete praktično iskoristiti za ormarić sa otvorenim ili zatvorenim policama, ili fiokama, a tako ćete obezbediti mesto za odlaganje peškira ili veša. Birajte materijale svetlih bele boje, bež ,svetlo sive, svetlo braon ili neke druge boje u svetlijoj nijansi kako ne biste zatamneli prostor i tako ga vizuelno učinili manjim.

Osvetljenje jedan od bitnih faktora
U opremanju malog kupatila još jedan bitan faktor jeste i kvalitetno osvetljenje. Pravilno izabrana i postavljena rasveta osvetliće mali prostor i učiniti ga prijatnim i komotnim za boravak. Jačina svetlosti ne mora da bude prejaka, ali je potrebno da svi delovi budu podjednako osvetljeni. Belo osvetljenje će vam pomoći u postizanju pravilne osvetljenosti.

Moć ogledala
Svima je poznata odlika ogledala koja prostor vizuelno uvećava i daje mu dubinu. Zato njegovu moć iskoristite i u kupatilu. Ogledalo iznad lavaboa je svakako praktično i korisno , ali ne postavljajte suviše malo ogledalo koje se neće ni primetiti u kupatili već slobodno izaberite ogledalo većih dimenzija. Postoje I druga mesto u kupatilu koja možete da iskoristite za postavljanje ogledala- na unutrašnju stranu vrata,celom površinom ili na zid iza vrata kao i sva druga mesta koja ostaju slobodna nakon postavljanja kupatilskih elemenata I nameštaja.

Postavila sam parket u sobi i oduševljena sam, definitivno mi je promenilo izgled prostorije! Hvala Berežni stolariji!

Jasmina

Iskoristila sam mini merdevine i za ukras a i za pomoć prilikom teško dostupnih mesta, poput kuhinje i plakara. Super su!

Jelena

Svaka čast Berežni-Kedar stolariji! Nameštaj je extra kvalitetan! Bravo!

Marko