Pon-Pet: 8h - 16h, Sub-Ned: 8h - 12h
Merdevine za dekoraciju

Merdevine u stanu su ne tako česta pojava ukoliko nemate tavanski prostor ili visoke ormare do kojih ne možete prići… Praktične stvari za uređenje stambenog prostora su svuda oko nas i uvek se mogu originalno iskoristiti. Evo jedne simpatične i praktične ideje koju možete iskoristiti u stanu.

Ne morate razmišljati o novom čiviluku ili policama, ne morate bušiti keramičke pločice u kupatilu za držače peškira… možete jednostavno iskoristiti drvene merdevine za sve to. Prvenstvena funkcija merdevina u stanu je za kačenje garderobe. Zbog toga se mogu naći u svakoj prostoriji gde vam je to potrebno. U kupatilu možete kačiti peškire, u hodniku jakne ili cipele, u kuhinji krpe, u spavaćoj sobi garderobu…Ovakve merdevine ne moraju biti deo ugradnog ormara ili kuhinje. Možete iskoristiti obične drvene merdevine koje se koriste u seoskim domaćinstvima. U zavisnosti od veličine i izgleda merdevina, materijala od kojeg su napravljene mogu biti iskorišćene za različite prostorije u stanu. Merdevine u kupatilu mogu biti vrlo praktične za držanje peškira. Peškire možete slagati na različitim visinama, a merdevine pomerati po potrebi bliže kadi ili umivaoniku. Boju merdevina prilagodite boji kupatila, ili napravite zanimljiv kontrast zadržavajući originalnu boju drveta. Uz još nekoliko detalja od drveta možete postići zanimljiv efekat u kupatilu. Merdevine se mogu koristiti i u spavaćoj sobi. Mogu služiti za odlaganje garderobe u toku dana. Zanimljivo mesto može da bude sa strane kreveta i da posluže kao noćni stočić, na koje možete da odložite stvari pre spavanja i čak da držite lampu za čitanje. Zgodno mesto mogu biti i za odlaganje nakita, šalova, kaiševa…U dnevnoj sobi na merdevine možete kačiti čaopise i novine. U zavisnosti da li su poprečne prečke dovoljno široke na njih možete ređati i knjige i dobiti šarmantnu malu biblioteku u nekom kutku sobe. Merdevine mogu poslužiti i samo kao dekoracija u sobi. Zakačite ih na zid vertikalno ili horizontalno ili ih jednostavno držite naslonjene na nekom praznom delu zida. U tom slučaju znajte da bi one kao detalj u prostoru trebalo da su specifične. Probajte da nađete neki zanimljiv izgled merdevina bilo da su rustične, tanke, asimetrične, od bambusa ili ih dodatno obojte i ukrasite.

Postavila sam parket u sobi i oduševljena sam, definitivno mi je promenilo izgled prostorije! Hvala Berežni stolariji!

Jasmina

Iskoristila sam mini merdevine i za ukras a i za pomoć prilikom teško dostupnih mesta, poput kuhinje i plakara. Super su!

Jelena

Svaka čast Berežni-Kedar stolariji! Nameštaj je extra kvalitetan! Bravo!

Marko